Contact met politici

Het is een vaak gehoorde klacht dat politici slecht naar de Nederlandse burger zouden luisteren, maar dat valt echt enorm mee. Er zijn verschillende manieren om met politici in contact te komen en vaak krijg je ook nog gewoon netjes antwoord terug. Natuurlijk kan de Minister-president niet elk mailtje persoonlijk beantwoorden, maar Kamerleden horen vaak juist graag wat er onder de bevolking leeft. Er zijn verschillende manier om met politici in contact te komen.

Mailen met politici

E-mail is voor de meeste politici de makkelijkste manier om te communiceren. Zowel op de website van de Eerste als de Tweede Kamer zijn lijsten te vinden met alle leden. Wanneer je doorklikt naar de persoonlijke pagina van een Kamerlid vind je daar een e-mailadres of contactformulier.

- Ledenlijst Eerste Kamer
- Ledenlijst Tweede Kamer

Politici en social media

Veel Kamerleden en andere politici gaan met hun tijd mee en zijn dan ook te vinden op social media als Facebook of Twitter, dus zoek daar ook gerust eens naar politici waar je mee in contact wil komen. De Facebook-pagina van Frans Timmermans is bijoorbeeld erg populair, evenals het Twitter-account van Alexander Pechtold.

Bezoek het Binnenhof

Wanneer je politici eens in het echt wilt zien kun je altijd eens een dagje naar het Binnenhof. Verwacht niet dat ze tijd om hebben om uitgebreid allerlei zaken te bespreken, maar het is natuurlijk altijd leuk om eens een paar belangrijke politici ‘in het wild’ te zien.